Wilt u een afspraak maken met één van onze therapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij RugPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  a

  Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

  + 31 (0)85 - 483 54 88

  info@voetportaal.nl
  Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

  Zeurende pijn in de onderrug

  Een zeurende pijn in de onderrug: heel herkenbaar en ontzettend frustrerend. De pijn concentreert zich bijvoorbeeld rondom het ‘kuiltje’ in het onderste deel van de rug. In de meeste gevallen gaat dit om het slecht functioneren van het SI-gewricht en de onderste lendenwervels.
  De rug bestaat in dit deel uit een complex systeem met banden en spieren, gecombineerd met een aantal belangrijke gewrichten. Als daar instabiliteit ontstaat kan dat pijn geven bij het liggen, zitten, staan en bewegen. Het is een zeurende pijn in de onderrug, die vaak lang aanhoudt.

   

  Zeurende of brandende pijn

  De zeurende pijn in de onderrug en bijvoorbeeld het bekken kan ook een meer brandend karakter krijgen. De pijn kan zowel links als rechts zitten, specifiek in de onderrug en bijvoorbeeld richting de bil.

   

  Zeurende pijn in de onderrug: behandeling

  We onderzoeken de zeurende pijn in de onderrug door goed te kijken naar de oorzaak van bijvoorbeeld de instabiliteit. Dit is in veel gevallen de oorzaak van de klachten die u ervaart.
  Het lastige hierbij is dat de oorzaak soms op een andere plek kan zitten dan waar u de pijn ervaart. We doen specifiek onderzoek naar verschillende mogelijke oorzaken, om uit te sluiten wat er in ieder geval niet aan de hand is.
  De oorzaak van de zeurende pijn in de onderrug kan bijvoorbeeld zitten in het SI-gewricht. Toch moeten we uitsluiten dat er niets anders aan de hand is, voordat we een behandeling kunnen starten.
  De behandeling van zo’n zeurende of brandende pijn in de onderrug bestaat meestal uit manuele therapie, oefen- en houdingstherapie. En blijkt dat het daarmee niet lukt om de klachten te verminderen of helemaal op te lossen? We kunnen een beeldvormend onderzoek of een MRI laten doen. Zo stellen we vast wat er werkelijk speelt. En of een injectie bijvoorbeeld verlichting kan brengen bij de zeurende pijn in de onderrug waar u last van heeft.

  Wilt u een afspraak maken of meer weten over flank pijn symptomen? Bel ons op telefoonnummer 085 – 483 54 88, stuur ons een e-mail naar info@rugportaal.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?