Wilt u een afspraak maken met één van onze therapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij RugPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  a

  Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

  + 31 (0)85 - 483 54 88

  info@voetportaal.nl
  Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

  Hernia: lage rugpijn

  Anders dan aspecifieke lage rugpijn laat een hernia (hernia nuclei pulposi) zich over het algemeen goed vaststellen door een MRi. De buitenste ring van de tussenwervelschijven is gescheurd, waardoor de zachte kern naar buiten gedrukt wordt. 

  Soms gaat het om zoveel materiaal dat het een naastliggende zenuw raakt. De pijn van de beklemming van deze zenuw is voelbaar in het been. Maar meestal is er ook rugpijn. Een hernia gaat wat dat betreft niet altijd om een beklemming van een zenuw.  

   

  Hernia: rugpijn verlichten

  Last van een hernia en de rugpijn die erbij hoort? Dit gaat over het algemeen vanzelf geleidelijk weer over. Dat duurt even, en manuele en houdingstherapie kunnen helpen om dit proces te versnellen.
  Soms helpt een injectie de scherpe kantjes van de pijn te verminderen. Bij uitval van spieren of incontinentie is het belangrijk om wel meteen operatief in te grijpen. Maar meestal is dat bij een hernia en rugpijn niet gebruikelijk meer.

   

  Hernia: lage rugpijn

  Last van een hernia en lage rugpijn of juist hoge rugpijn? Het kan gaan om een locatie in de nek of op een andere plek in de wervelkolom. Hierdoor kan de pijn ook doorstralen naar bijvoorbeeld één van beide armen. De hernia komt vooral voor in de onderrug en nek, dat is minder gebruikelijk in de middenrug.
  Wilt u een afspraak maken of meer weten over hernia: lage rugpijn? Bel ons op telefoonnummer 085 – 483 54 88, stuur ons een e-mail naar info@rugportaal.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?