Wilt u een afspraak maken met één van onze therapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij RugPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  a

  Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

  + 31 (0)85 - 483 54 88

  info@voetportaal.nl
  Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

  Flank pijn: symptomen

  Last van flank pijn en symptomen die daarbij horen? Pijn in de flanken (aan de zijkant, net boven het taille) is altijd een spierpijn. Sommige mensen krijgen er last van bij het lopen. De afwikkeling voelt niet goed, waardoor er veel hulpspieren nodig zijn om het been naar voren te laten zwaaien.  

  De pijn in de flanken kan zowel links als rechts zitten. De pijn doet zich voor bij (intensief) bewegen, al kan er ook napijn ontstaan in rust. Bovendien gaat het soms samen met een heftige pijn die ontstaat bij minimale buk-bewegingen en draaien. We spreken in de volksmond dan ook wel van spit. Het voelt als een kramp of iemand die een mes in de rug steekt.  

   

  Heftige pijn

  De pijn aan de flanken van de rug kan heel heftig zijn, vooral als er sprake is van spit. Toch zijn de klachten niet zo erg als bij bijvoorbeeld een hernia. Het is mogelijk om te blijven bewegen, ook al voelt dat vaak spannend.  

   

  Flank pijn: symptomen

  We kunnen flank pijn en de symptomen goed behandelen, bijvoorbeeld door met pijnstillers te blijven bewegen. Net als bij pijn in de thoracale wervelkolom en midden in de rug stellen we eerst goed vast wat er precies aan de hand is. Vervolgens gaan we met manuele therapie u beter laten bewegen, zodat het lichaam de kans krijgt om te herstellen. Oefentherapie helpt vervolgens om het blijvend goed te laten functioneren

  Wilt u een afspraak maken of meer weten over flank pijn symptomen? Bel ons op telefoonnummer 085 – 483 54 88, stuur ons een e-mail naar info@rugportaal.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?